سعید حسنزاده:
دلالان فرهنگی فضای بی عفتی را به مردم القا میکنند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو سعید حسن زاده کارشناس فرهنگی و مشاور مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در رابطه با حجاب از دغدغه مقام معظم رهبری تا عملکرد مسئولان با برنامه «گفتگوی فرهنگی» مصاحبه کرد.
حسن زاده گفت: پدیده حجاب در بین مسائل فرهنگی با فاصله، رتبه یک را در مباحثات همه طرفها اعم از دغدغه مندان فرهنگی و عموم مردم و مسئولان دارد و نظراتی هم که درمورد آن وجود دارد طیفهای گستردهای را شامل میشود.
وی پدیده حجاب را در نگاه اول، مهم ترین جلوه فرهنگی کشور دانست و افزود: این پدیده در پنجاه سال اخیر فراز و فرودهای جالبی در کشور داشته بطوریکه بی حجابی در دوران رضاشاه رسم شد و دوره پهلوی دوم در شهرهای بزرگ و دانشگاهها ترویج پیدا کرد اما بخش زیادی از افراد بی حجاب و کم حجاب، بعد از انقلاب باحجاب شدند.
این کارشناس فرهنگی گفت: اگر ما پدیده حجاب را نشناسیم و نظریهای درخصوص آن نداشته باشیم که متأسفانه نداریم قطعاً تلاشها برای بهبود وضعیت حجاب در کشور کم ثمر و گاهاً بی ثمر خواهد شد.
حسن زاده با انتقاد از تعدد نهادهای فرهنگی، بودجههای متکثر و پراکنده و دستورالعملها و قوانین بسیار زیاد در حوزه فرهنگ اظهارکرد: فرهنگ تنها حیطهای است که نمیتوان مسئول خاصی را به بازخواست و پاسخگویی درمورد مسائل مختلف کشاند و لذا در حوزه فرهنگ دستگاه و مسئول مشخصی پاسخگو نیست.
وی افزود: تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم بازسازی ساختار فرهنگی کشور نیز به این دلیل است که بتوان یک شاخص کارآمد و پاسخگوی مشخصی در حوزه مسائل فرهنگی کشور داشت.
این کارشناس فرهنگی در مصاحبه با رادیو گفت وگو، سرود «سلام فرمانده» را از حرکتهای خودجوش موفق مردمی در حوزه فرهنگ برشمرد و گفت: اگر یک هزارم پولی که دست دستگاههای دولتی است در اختیار فضای مردمی قرار میگرفت و با شاخص سنجیده میشد قطعاً اوضاع ما در بسیاری از شاخصهای فرهنگی کشور بهتر بود.
حسن زاده با بیان اینکه فناوری فرهنگی در دستگاههای فرهنگی مفقود است گفت: ما یک شرکت دانش بنیان در حوزه فرهنگ نداریم چون مسئولان فرهنگی به این موضوع فکر هم نمیکنند.
وی با اذعان به خلأ تئوری در حوزه حجاب و حکمرانی فضای فرهنگ اظهارکرد: اغلب مردم ایران افراد عفیف و با حجب و حیایی هستند اما بخش اندکی که دلالی فضای بی عفتی و بی حجابی را میکنند این موضوع را به جامعه القا میکنند.
حسن زاده با بیان اینکه انگشت اتهام در اغلب مسائل فرهنگی به سمت آموزش و پرورش است گفت: به اعتقاد بنده بخش حجیمی از دستگاههای فرهنگی کشور را باید تعطیل و آموزش و پرورش را قوی کرد ضمن اینکه این وزارتخانه باید به وزارت کودک و نوجوان تبدیل شود تا شاهد خروجی مشخصی باشیم.
منبع: رادیو گفت و گو