نقش کلیدی مساجد در تدوین نقشهی راه فرهنگی، هنری و رسانهای
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ،سینا دلشادی ۵ اسفند در نشست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی اظهار کرد: باید به صورت ماهیانه اتاق فکر تشکیل دهیم و از این طریق نقشه راه فرهنگی و هنری و رسانهای استان را تدوین کنیم.
وی بیان داشت: مسجد سنگر است و سنگر بودنش تنها مربوط به دفاع مقدس نبود اگر مسجد، سنگر قرار میگرفت حال و روز جامعه در وضع مطلوبتری قرار داشت.
وی با بیان اینکه به قرآن و مسجد این دو رکن اساسی دین و انقلاب توجه نداشتیم، اضافه کرد: غفلت ما از مبانی دینی و قرآنی باعث شد در بسیاری از حوزهها عقب بمانیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با تاکید بر اینکه در جنگ نرم و جنگ رسانهای مسجد باید نرم افزار و مغزافزار جنگ باشد، تصریح کرد: از ظرفیت موجود برای تعالی فرهنگ دینی و اسلامی استفاده لازم را به عمل نیاوردیم.
دلشادی با بیان اینکه مساجد باید مرکز توانمندسازی نیروهای جوان و نوجوان باشد، گفت: با ساختار سازی مسجدی، کار جبههای و شبکهای میتوان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را موثر کرد.
دلشادی با اشاره به وضعیت نامناسب بودجه فرهنگی گفت: این گلایه وارد است که گاهی بودجه روابط عمومی یا واحد درون سازمانی یک شرکت یا واحد صنعتی و یا فلان دستگاه و نهاد از کل بودجه فرهنگی یکساله متولی اصلی فرهنگ استان بیشتر است، و متولی فرهنگی برای اجرای برنامههای فرهنگی و هنری ناچار به تکدی گری فرهنگی است.
وی افزود: بخش عمدهای از مشکلات امروز فرهنگ و هنر کشور را نتیجه هشت سال بی توجهی و بی تدبیری در حوزه فرهنگ و هنر میدانم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با در پاسخ به سؤالی با اشاره به حواشی جشنواره فیلم فجر بیان داشت: اتفاقات جشنواره فیلم فجر حاصل سالها سیاست گذاری غلط و عدم پایش و تسامح در اجرای اصول دینی و اخلاقی بوده است و ناشایستیهای رخ داده را نباید به حساب این دولت مردمی و انقلابی و یا قاطبهی هنرمندان نجیب و غیرتمند نوشت! این دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر و منصوب در این دولت انشاالله با سیاستگذاریهای درست و دقیق و منطبق با اصول هنجاری اسلامی و انقلابی، به جشنوارههای هنری فجر، رنگ و روی انقلابی خواهد داد و در حال حاضر، این مهم در حال پرداخت و وقوع است.
دلشادی با اشاره به اینکه کارگیری نیروهای آموزشدیده مسجدی در منصبها و مسؤولیتها، موجب افزایش امنیت و ارتقای سرمایه اجتماعی در جامعه است، گفت: گروههای فرهنگی و هنری باید زیست مسجدی داشته باشند، تا بتوانند مبانی دینی و اسلامی را به درستی به جامعه منتقل کنند.
وی تاکید کرد: ساختار حوزه فرهنگ نیاز به بازسازی و نوسازی انقلابی دارد و این ساختار جدید باید در تناسب با کارکردها و اهداف بلند فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی با اشاره به وضعیت شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: این شورا متمرکز بر مسأله محوری در حوزهی فرهنگی خواهد بود و جلسهی آینده با موضوع پیوست فرهنگی برگزار خواهد شد چرا که پرداختن به این مسأله و موضوع در استانی صنعتی از اولویت دوچندان برخوردار است.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان مرکزی اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی استان را اولویت کار فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برشمرد.
در این نشست که دومین نشست از سلسله نشستهای اتاق فکر تدوین نقشه راه فرهنگی استان مرکزی بود، پیرامون لزوم حضور مدیر ارشاد در مساجد حاشیه شهر، جذب خانواده به مسجد، طرح چهره به چهره، لزوم فعال سازی شورای فرهنگ عمومی، توجه جدی به مسئله محله محوری و … بحث و تبادل نظر شد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام ذوالفقاری به دفاع از حقوق ارکان مسجد اشاره کرد و گفت: اینکه هر نهاد و ارگان با نصب یک تابلو بالای درب مسجد بخواهد از این مکان مقدس استفاده کند بدون اینکه کمکی به مسجد بکند خوب نیست.
مدیر ستاد فهما استان مرکزی افزود: بچه های مسجد فارغ از دیدگاه های سیاسی و اسم و رسم به انجام فعالیت فرهنگی خودشان می پردارند ولی گاهی حتی در مجموعه های فرهنگی هم دیده می شود نامی از کانون های مساجد برده نمی شود.
در ادامه این جلسه مدیران کانون های مدعو به بیان سخنان و نقطه نظرات خود در خصوص ترببت نیروهای مسجدی، هنر در مسجد، بودجه و تجهیزات کانون ها، برگزاری جلسات منظم با مدیرکل، دیدار با رهبر معظم انقلاب و حضور بیشتر کانون ها در برنامه های فرهنگی پرداختند.